Cosmetische en chirurgische ingrepen.
Veilig en vertrouwd bij een cosmetisch huisarts.
Neem contact op

Wat is een fibroom?

Een fibroom is een goedaardige, vaak steelvormige uitstulping van de huid. We noemen fibromen ook wel steelwratjes. Fibromen komen vaker voor bij ouderen, mensen met overgewicht en bij mensen met diabetes mellitus. De voorkeursplaatsen voor fibromen zijn in de oksels, liezen, onder de borsten bij vrouwen en in de hals. Een bepaalde vorm van fibromen komt voor op de behaarde hoofdhuid.

Meestal zijn fibromen kleine uitstulpingen van een paar millimeter, ze kunnen echter wel 2 centimeter groot worden. Een fibroom is goedaardig, maar kan wel klachten geven bij schurende kleding of in de behaarde hoofdhuid bij het kammen.

Behandeling fibroom

Het is niet noodzakelijk een fibroom te behandelen. Wel kan het er voor u zelf storend uitzien of klachten geven. Het is dan eenvoudig te verwijderen, door een kleine ingreep. Het is mogelijk het fibroom weg te snijden of branden. Overleg met uw arts van Huisartskliniek wat de beste behandeling voor u is.

Gratis consult aanvragen Zoek arts in de buurt

Waarom Huisartskliniek

Wilt u advies over een huidaandoening? Stoort u zich aan uw rimpels, of overweegt u een ooglidcorrectie? Huisartskliniek biedt u allerlei behandelingen. Kom langs voor een persoonlijk advies.

Locatie in uw regio

Onze artsen zijn reeds gevestigde huisartsen, die speciaal opgeleid worden. Zij geven u een eerlijk advies en voeren de behandeling met grote zorg uit. Zoek direct een arts in uw regio.

Zoek een locatie in uw regio