Cosmetische en chirurgische ingrepen.
Veilig en vertrouwd bij een cosmetisch huisarts.
Neem contact op

Wallen onder ogen: wat zijn het?

Veel mensen hebben er wel eens last van: wallen onder de ogen. Zeker wanneer u ouder wordt is de kans groter dat u met wallen te maken krijgt. Het is belangrijk een onderscheid te maken tussen wallen en donkere kringen onder de ogen. Vaak heeft iemand het over wallen, maar bedoelt hij/zij eigenlijk donkere kringen. Wallen onder de ogen zijn ophopingen van vocht en vet. Iedereen heeft vet onder het oog zitten, als een soort stootkussentje. Wanneer dit vet en vocht naar buiten gaan puilen ontstaat een dikke wal. Wallen kunnen erg hinderlijk en cosmetisch storend zijn. Het maakt uw blik vermoeid en wellicht ouder dan u bent.

Wallen onder ogen: oorzaken

Het vet onder uw ogen blijft op zijn plaats door een bindweefselschotje. Er zijn een aantal oorzaken voor het ontstaan van wallen onder ogen:

  • te kleine oogkas voor het vet, genetisch bepaald
  • verslapping van het bindweefselschotje door huidveroudering
  • volumeverlies bij de jukbeenderen

Komen er in uw familie veel wallen voor? Dan is de kans helaas groter dat u er ook last van krijgt.

Wallen onder ogen: tips om te voorkomen

Aangezien wallen onder de ogen veroorzaakt worden door huidveroudering en/of een genetische oorzaak heeft, kunt u er zelf weinig tegen doen. Donkere kringen zijn nog te voorkomen door goed te slapen en goed te drinken. Dit heeft echter geen invloed op wallen, net zo min als het aanbrengen van kompressen en aambeienzalf.

Wallen onder ogen: behandelingen

U kunt veel last ondervinden van de wallen onder uw ogen. Het maakt uw gezicht ouder dan u wilt en u ziet er vaak vermoeid uit. Wilt u graag van de wallen af? Huisartskliniek gebruikt speciale draadjes (PDO threads) om de huid onder de ogen te liften. Dit noemen we de Draadjeslift PDO. Een chirurgische onderooglidcorrectie bieden wij niet aan. Donkere kringen onder de ogen kunnen we verhelpen met een filler behandeling.

Draadjeslift tegen wallen onder ogen? Vraag gratis consult aan

Wilt u eindelijk iets doen tegen de wallen onder uw ogen? Vraag dan direct een gratis en vrijblijvend een consult aan bij Huisartskliniek. De arts bekijkt graag of de behandeling iets voor u is.

Gratis consult aanvragen Zoek arts in de buurt

Waarom Huisartskliniek

Wilt u advies over een huidaandoening? Stoort u zich aan uw rimpels, of overweegt u een ooglidcorrectie? Huisartskliniek biedt u allerlei behandelingen. Kom langs voor een persoonlijk advies.

Locatie in uw regio

Onze artsen zijn reeds gevestigde huisartsen, die speciaal opgeleid worden. Zij geven u een eerlijk advies en voeren de behandeling met grote zorg uit. Zoek direct een arts in uw regio.

Zoek een locatie in uw regio