Cosmetische en chirurgische ingrepen.
Veilig en vertrouwd bij een cosmetisch huisarts.
Neem contact op

Chemische peelings Zein Obagi

Een chemische peeling (TCA peeling of Fruitzuurpeeling genoemd) kan uit verschillende ingrediënten bestaan, met verschillende concentraties werkzame stoffen. Bij een chemische peeling zijn het eigenlijk laagjes van vloeistoffen, die op uw beschadigde huid worden aangebracht. Afhankelijk van de concentratie van de werkzame bestanddelen, behandelt de arts u diep of minder diep in de huid. De chemische peeling zorgt ervoor dat de huid gedurende een aantal dagen gaat vervellen. Dit kan er naar uitzien, we begeleiden u daarom altijd in dit proces.

Wij gebruiken bij Huisartskliniek de peelings van dr. Obagi, uit de ZO Skin Health lijn en uit de ZO Medical lijn. Obagi biedt huidverbetering op allerlei fronten. Lees meer over Obagi Huidverbetering

We bieden 3 verschillende chemische peelings:

 • Niveau 1: Facial stimulator peel (milde peeling zonder hersteltijd). Stimuleert de celvernieuwing, vermindert fijne lijntjes en rimpels. Verbetert de huidtoon, structuur en helderheid. Deze peeling bevat salicylzuur, melkzuur en citroenzuur. Vaak geven we deze peeling in kuurvorm: 5 peelings met een interval van 2 tot 4 weken.
 • Niveau 2: 3-step stimulation peel (mediumdiepe chemische peeling). Brengt de talgproductie onder controle, geeft de huid een gezonde uitstraling. Samen met de 6% Retinol Stimulation Crème (onderdeel van deze behandeling) leidt dit tot een enorme verjonging van de huid.
 • Niveau 3: Controlled depth blue peel (diepwerkende chemische peeling). Lijntjes verdwijnen, rimpels vervagen en de huid krijgt een prachtig egale toon en gezonde uitstraling. Wordt geadviseerd bij pigmentaandoeningen, acnelittekens en huidveroudering.

Om de chemische peelings van Obagi te mogen gebruiken en de ZO Medical producten voor te schrijven, zijn wij speciaal opgeleid. Om de veiligheid te waarborgen begeleiden we u tijdens het proces van huidverbetering met Obagi.

Niveau 1: Facial stimulator: dit is een milde chemische peeling, die iedere huid kan stimuleren en een oppepper geeft. Het effect? Een frissere huid, fijne lijntjes en rimpels worden wat zachter. De arts bespreekt uw gezondheid voorafgaand aan de peeling. Het heeft geen bijwerkingen en geeft nauwelijks of geen schilfering van de huid.

De andere twee peelings die wij aanbieden, zijn meer geconcentreerd en hebben grotere effecten. Deze chemische peelings (TCA peelings) geven ongeveer hetzelfde resultaat als microdermabrasie en een laserbehandeling. Fijne lijntjes en rimpeltjes worden minder zichtbaar, littekens vervagen en de huidskleur is frisser en egaler. Deze peelings werken zowel preventief als probleemoplossend.

Hebt u een specifieke huidaandoening, zoals acne littekens? Dan kan het zijn dat we voor optimaal resultaat aanvullend laserbehandeling aanraden.

Niveau 2: 3- step stimulation peel: de hersteltijd is ca. 5 dagen. De bovenste laag van de huid vervelt en de huid kan behoorlijk rood aandoen en pijnlijk aanvoelen.

Niveau 3: Controlled depth blue peel: De hersteltijd is ongeveer 5 tot 10 dagen. Deze peeling voeren wij alleen uit bij cliënten die hun huid onder begeleiding voorbereid hebben met ZO Medical producten. Afhankelijk van de problemen die de huid heeft brengt de arts of huidtherapeut meerdere lagen aan en wordt zo de diepte van de peeling bepaald. Voor deze peeling krijgt u ook een verdovende crème aangebracht en indien gewenst pijnmedicatie.

Voor alle peelings geldt: dr. Obagi en Huisartskliniek raden aan om voor een maximaal resultaat de producten van ZO Skin Health of ZO Medical te gebruiken. Bekijk alvast het 5 stappenplan voor thuisgebruik. U krijgt hierover persoonlijk advies tijdens het gratis consult.

De chemische peelings van Obagi worden door speciaal opgeleide artsen/huidtherapeuten aangebracht. Ook vindt er regelmatige controle plaats van de cliënt, telefonisch of face-to-face. We houden daarmee in de gaten of uw huid op de juiste manier reageert. De dieper reinigende peelings (niveau 2 en 3) halen laagjes van uw huid af. Dit kan de volgende reacties geven:

 • schilfers op uw huid en roodheid
 • strak gevoel (eerste 4 dagen)
 • korstjes

Dit is allemaal normaal. Het is belangrijk dat u de huid met rust laat en zeker niet aan velletjes gaat trekken. We raden u aan om de eerste weken na de behandeling niet onbeschermd in de zon te gaan, ivm schadelijke UV-straling.

Verder is er aantal situaties waarin u geen chemische peeling kunt krijgen:

 • Tijdens zwangerschap/borstvoeding
 • Bij overgevoeligheid voor salicylaten
 • Indien u een geïrriteerde of zonverbrande huid heeft
 • Indien u een actieve herpes uitbraak heeft of beschadigde huid
 • Indien u radiotherapie of chemotherapie ondergaat.
 • Indien u lupus of een andere auto-immuunziekte heeft
 • Indien u Roaccutane heeft gebruikt, minder dan 3 maanden voorafgaand aan de peeling

We raden u aan om na de behandeling met een van onze chemische peelings, uw huid thuis verder te behandelen met de producten van Obagi. Volg daarbij het stappenplan en het persoonlijke advies dat u krijgt. Na het vervellen van uw huid, komt er een nieuwe huidlaag voor in de plaats. Deze huid is nog erg kwetsbaar. Ga niet zonnen en bescherm uw huid met een hoge beschermingsfactor als u naar buiten gaat.

Uw arts/huidtherapeut geeft u tijdens het consult nog informatie hierover.

 

De chemische peelings van Obagi worden soms eenmalig, maar meestal in een kuur van meerdere keren toegepast. Uw arts/huidtherapeut overlegt met u over het aantal behandelingen en de kosten hiervan. De prijzen van de Obagi peelings op een rij:

Facial stimulator (niveau 1):

 • € 153,00 per keer

3- step stimulation peel (niveau 2): 

 • € 350,00 per keer

Controlled depth blue peel (niveau 3):

 • Epidermaal (30 minuten) € 250,00 per keer
 • Papillair (45 minuten) € 450,00 per keer
 • Reticulair (60 minuten) € 750,00 per keer

Reacties op deze behandeling

 • Speciaal opgeleide huisartsen
 • Veilig en vertrouwd
 • Eerlijke prijzen
 • Gratis persoonlijk adviesgesprek
 • Een locatie in uw regio

Reviews van alle cosmetische ingrepen

Onze kliniek krijgt een 9.2!

op ietsmooier.nl

Waarom Huisartskliniek

Wilt u advies over een huidaandoening? Stoort u zich aan uw rimpels, of overweegt u een ooglidcorrectie? Huisartskliniek biedt u allerlei behandelingen. Kom langs voor een persoonlijk advies.

Locatie in uw regio

Onze artsen zijn reeds gevestigde huisartsen, die speciaal opgeleid worden. Zij geven u een eerlijk advies en voeren de behandeling met grote zorg uit. Zoek direct een arts in uw regio.

Zoek een locatie in uw regio