Cosmetische en chirurgische ingrepen.
Veilig en vertrouwd bij een cosmetisch huisarts.
Neem contact op

De Huidtherapeut

Een huidtherapeut is een paramedisch specialist die een 4-jarig HBO opleiding Huidtherapie heeft gevolgd. Deze specialist heeft een BIG registratie, een kwaliteitskeurmerk die kwaliteit in de gezondheidszorg bewaakt en controleert. Dit verzekert de consument dat hij/zij deskundig wordt behandeld. 

Onze huidtherapeut zal er alles aan doen om klachten van en huidaandoeningen te verhelpen, verminderen en te helpen voorkomen. De behandelingen van de patiënt gebeurt vaak in samenwerking met onze medisch specialist en cosmetiche (huis)arts om het hoogst haalbare resultaat te behalen en bewaken. 

Wanneer huidtherapie?

Een huidtherapeute biedt de juiste behandeling wanneer een huidprobleem vraagt om een cosmetische verbetering, medische verbetering of een doorverwijzing naar de specialist (bij het vroegtijdig signaleren van bijvoorbeeld huidkanker).

Huidproblemen in alle vormen en maten kunnen zeer laadrempelig behandeld worden bij de huidtherapeute. De therapieën die de huidtherapeute aanbiedt zijn: acnetherapie, littekentherapie en camouflagetherapie. 

Huidtherapie

Huidtherapie door een huidtherapeut wordt vooralsnog uitsluitend op onze hoofdlocatie in Westervoort aangeboden. 

 

Acnetherapie

Acne is een aandoening waarbij poriën verstopt zitten met talg, vetzuren en bacteriën. Deze verstoppingen kunnen ontstekingen veroorzaken die op hun beurt voor veel ongemakken kunnen zorgen. Ook kan er littekenvorming optreden. Een behandeling bij de huidtherapeute biedt verlichting en leidt tot verbetering van de huidconditie en vermindering van de aandoening en de kans op littekenvorming.

Littekentherapie (Acnetherapie): voor wie?

Littekentherapie (Acnetherapie) is geschikt voor eenieder die last heeft van mee-eters, rode bultjes, puistjes of onderhuidse ontstekingen in meer of minder ernstige mate.

Littekentherapie (Acnetherapie): wat is dat?

(Acnetherapie) Littekentherapie is een verzamelnaam voor de verschillende behandelmethoden voor het verminderen van acne en om terugkeer te voorkomen. Er bestaat geen standaardbehandeling voor acne. Vormen van acne met flinke ontstekingsverschijnselen vragen om een andere behandeling dan de aanwezigheid van mee-eters verminderen. Ook de klachten, de kans op littekenvorming, leeftijd en geslacht bepalen wat de meeste geschikte behandelmethode is. Onze huidtherapeute zal een persoonlijk behandelplan opstellen en eventueel samen met de huisarts of dermatoloog werken om tot het gewenste resultaat te komen. Huisartskliniek biedt de volgende behandelmogelijkheden:

Daarnaast kan de huidtherapeute ook het herstel van de huid stimuleren met de medische huidverzorgingsproducten van Zein Obagi of VI Derm.

Littekentherapie

Littekens die verhard, verkleurd, verkleefd of verdikt zijn, kunnen voor lichamelijke en psychische problemen zorgen. Onze huidtherapeute kan met speciale massagetechnieken de doorbloeding verbeteren, de huid weer soepel maken en de cosmetische ontsieringen van littekens met behulp van verschillende technieken verbeteren en in sommige gevallen verhelpen.

Littekentherapie: voor wie?

Littekentherapie is geschikt voor eenieder die fysiek of psychisch last heeft van een litteken. Een litteken veroorzaakt door acne of trauma in het aangezicht kan voor onzekerheden zorgen. Een litteken dat jeukt, een branderig of trekkend gevoel geeft kan het dagelijks leven beïnvloeden. Een behandeling bij de huidtherapeute kan dan uitkomst bieden. De huidtherapeute zal een persoonlijk behandelplan opstellen om het optimale resultaat te bereiken.  

Littekentherapie: wat is dat?

Littekentherapie kan op verschillende wijzen worden toegepast. De behandeling is afhankelijk van het soort litteken. Onze behandelingen:

 • Littekenmassage: vermindering van verdikking en verkleving en stimuleert de doorbloeding.
 • Microneedling: versteviging en een verbeterde elasticiteit van de huid.
 • Camouflagetherapie: het professioneel camoufleren van littekens.
 • Peelings: verbetert de huidstructuur en zorgt voor een aanmaak van collageen en elastine.

 

 

De huidtherapeute kan helpen cosmetisch ontsierende oneffenheden als pigmentvlekken, vitiligo, couperose, wijnvlekken en littekens professioneel te camoufleren.

Camouflagetherapie wat is dat?

Camouflagetherapie houdt in: het verminderen van huidverkleuringen en oneffenheden met speciale camouflerende verzorgingsproducten. Verkleuringen worden ingekleurd met een zeer dekkend camouflage/ crème afgestemd op uw type huidskleur.

Camouflagetherapie: voor verschillende typen pigmentaties

Hyperpigmentatie is een huidaandoening waarbij teveel pigment aanwezig is:

Hypopigmentatie is een huidaandoening waarbij te weinig pigment aanwezig is:

 • Vitiligo
 • Littekens

Vaatafwijkingen is een huidaandoening waarbij een rode verkleuring zichtbaar is:

 • Wijnvlekken
 • Rosacea
 • Couperose
 • Spataderen

Brandwonden en tatoeages kunnen ook gecamoufleerd worden. 

Onze camouflerende verzorgingsproducten

Huisartskliniek werkt met de natuurlijke verzorgingsproducten van La Bella Donna. Deze make-up lijn heeft voedende, verzorgende en huidherstellende eigenschappen door de samenstelling van hoogwaardige mineralen.

Camouflagetherapie: prijzen

Kleurbepaling en uitleg €47,50 per 30 min exclusief producten.

 

 

De kosten van een littekentherapie, acnetherapie of camouflagetherapie zijn afhankelijk van het type behandeling. Deze therapieën worden deels vergoed door de zorgverzekeraar. Informeer bij uw zorgverzekeraar naar de mogelijkheden. 

De standaard prijzen voor:

Acnetherapie

 

 • Acnebehandeling 30 min €47,50
 • Beta peel €69 
 • 4x betapeel €50 per peel
 • VI Peel Purify €275

Camouflagetherapie

 • Kleurbepaling en uitleg €47,50 per 30 min exclusief producten.
Behandelzones

Waarom Huisartskliniek

Wilt u advies over een huidaandoening? Stoort u zich aan uw rimpels, of overweegt u een ooglidcorrectie? Huisartskliniek biedt u allerlei behandelingen. Kom langs voor een persoonlijk advies.

Locatie in uw regio

Onze artsen zijn reeds gevestigde huisartsen, die speciaal opgeleid worden. Zij geven u een eerlijk advies en voeren de behandeling met grote zorg uit. Zoek direct een arts in uw regio.

Zoek een locatie in uw regio