Onze klanten beoordelen ons met een 8.9 / 10 - 2225 beoordelingen op Klantenvertellen.nl
Cosmetische en chirurgische ingrepen.
Veilig en vertrouwd bij een cosmetisch huisarts.
Neem contact op

Botuline toxine behandeling

Botox

Botox behandeling voor een natuurlijk resultaat

Zorgen mimische rimpels, kraaienpootjes en/of fronsrimpels ervoor dat uw uiterlijk niet meer met uw leeftijd overeenkomt? Zorgen deze rimpels ervoor dat u zich onzeker voelt over uw voorkomen omdat u geregeld van uw omgeving hoort dat u er boos of vermoeid uitziet?

Een botox behandeling tegen rimpels bij Huisartskliniek biedt dan uitkomst.

Botox injecties tegen rimpels

Een botox behandeling is één van de manieren om rimpels aan te pakken. De stof legt de spiertjes die rimpels veroorzaken tijdelijk stil. Botox is een merknaam dat afgeleid is van het middel Botulinetoxine A.

Het is een injectable, wat wil zeggen dat botox via een injectie wordt toegediend. 

Uw natuurlijke uitstraling

De cosmetische huisartsen van Huisartskliniek zijn gespecialiseerd in het uitvoeren van botox injecties om een natuurlijk ogende verjonging te realiseren.

Door op strategische plekken botox te injecteren, kunnen onze cosmetisch artsen uw fronsrimpel verzachten en beginnende lijntjes laten verdwijnen. Zo hoeft u geen afstand te doen van uw eigen unieke uitstraling.  

Gratis consult aanvragen

In het kort over de botoxbehandeling:

 • Voorkomt mimische rimpels; fronsrimpels en kraaienpootjes
 • Stopt het dieper worden van rimpels – preventieve werking!
 • Een relatief kleine ingreep met een verjongend resultaat
 • Goed te combineren met een fillerbehandeling
 • Verdoving is niet nodig
 • U kunt na de behandeling direct weer naar huis

Vraag een vrijblijvend consult aan bij een cosmetisch arts bij u in de buurt. Uw wensen en klachten staan bij ons altijd centraal.  

Gratis consult aanvragen      

Meer weten over de behandeling alvorens u een vrijblijvend consult wilt inplannen? Dat kan!

Stel uw vraag aan ons team. Dit kan zowel via ons contactformulier als via de direct messenger functie (chat) op onze Facebookpagina. Wij streven ernaar binnen 24 uur te antwoorden. 

Facebookpagina

Contactformulier

 

Bij een botox behandeling wordt door middel van kleine injecties het middel Botulinetoxine A in de huid gebracht. De behandeling kan voor meerdere doelen toegepast worden.

Botox behandeling tegen rimpels

Rimpels ontstaan doordat de huid zijn elasticiteit verliest als gevolg van huidveroudering. Op plaatsen waar u de spieren vaak aanspant (bijvoorbeeld door fronsen), ontstaat een soort ‘litteken’ in de huid. Dit is de rimpel die u ziet. 

Botox werkt preventief tegen het ontstaan of dieper worden van deze gezichtsrimpels, door de spieractiviteit/zenuwimpuls tijdelijk stil te leggen. Indien u al rimpels heeft, kan het zijn dat botox niet voldoende is om u een jonger uiterlijk te geven. Een combinatie met fillers, die de rimpels opvullen, is dan vaak aan te raden. Een arts van Huisartskliniek kan u hierover adviseren.

In het kort heeft botox de volgende werking:
 

 •      voorkomt mimische rimpels; fronsrimpel en kraaienpootjes
 •      stopt het dieper worden van rimpels 
   

Gratis consult aanvragen

Botox behandeling; hoe ziet dat eruit?

Wilt u uw rimpels laten verwijderen of voorkomen dat ze ontstaan? Dan komt u eerst langs bij een van onze artsen voor een vrijblijvend consult. Tijdens dit consult bekijkt de arts wat de beste behandeling voor u is.

Krijgt u een botox behandeling? Dan komt u voor een tweede afspraak terug bij de arts. De behandeling ziet er als volgt uit:
 

 • make-up wordt verwijderd en de plek voor de injectie steriel gemaakt
 • verdoving is bij deze behandeling niet nodig
 • met een dunne naald injecteert de arts een kleine hoeveelheid botox in de spier
 • eventueel bloed wordt gedept
 • u kunt direct na de behandeling weer naar huis

Botox behandeling tegen andere aandoeningen

Naast de anti-rimpelwerking, heeft botox nog een aantal minder bekende effecten. Van oudsher is het een middel dat in de oogheelkunde en neurologie wordt gebruikt om spieren te verslappen. Huisartskliniek zet botox succesvol in tegen een aantal klachten:
 

Gratis en vrijblijvend consult

Wilt u meer weten over de botox behandeling? Maak dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvend consult.

Botox of botuline toxine is een middel dat al jarenlang gebruikt wordt door artsen om spieractiviteit stil te leggen. Het middel is erg veilig gebleken en er treden slechts zelden bijwerkingen op. Ook in de cosmetische wereld is de botox behandeling al vanaf de jaren negentig populair. 

De ingreep is erg klein en bestaat uit één of meerdere kleine botox injecties. Het is belangrijk dat de injecties op de juiste plek worden toegediend, de arts bespreekt dit uitvoerig met u.

Veiligheid bij Huisartskliniek

De artsen van Huisartskliniek.nl die de botox behandeling aanbieden zullen dit altijd op een uiterst veilige en nauwkeurige wijze uitvoeren. Niet alleen zijn onze artsen werkzaam als huisarts en zeer ervaren in het uitvoeren van klein chirurgische ingrepen, ze zijn bovendien speciaal opgeleid voor het geven van deze injectables. 

De arts kan u uitgebreid adviseren en informeren over de mogelijke bijwerkingen, het te verwachten resultaat en eventuele nazorg. De klinieken die zijn aangesloten bij Huisartskliniek.nl voldoen allemaal aan hoge kwaliteitseisen op het gebied van bijvoorbeeld veiligheid en hygiëne. Hierdoor kunt u vol vertrouwen de behandeling ingaan.

Effectiviteit botox behandeling

Het toedienen van botox is een kleine ingreep. U kunt na de behandeling dan ook direct weer naar huis. Het duurt ongeveer 4 tot 7 dagen totdat het middel de spieractiviteit vermindert. Na ongeveer 2 weken is het resultaat optimaal. 

U kunt verwachten dat een beginnende rimpel er vlakker uitziet en niet verergert. Dit werkt vooral goed bij mimische rimpels, zoals de fronsrimpels of kraaienpootjes bij uw ogen. Botox is niet effectief tegen diepliggende rimpels, volumeverlies van de huid of huidverslapping. De arts zal u in dat geval bijvoorbeeld hyaluronzuur injecties adviseren.

De werking van botox houdt ongeveer 4 maanden aan, wanneer u het vaker gebruikt kan dit oplopen tot 6 maanden. Voor een langdurig resultaat is regelmatig terugkomen voor een botox behandeling dus aanbevolen. Huisartsen van Huisartskliniek.nl kunnen u hier extra informatie over geven.
 

Hoewel het gebruik van botox (botuline toxine A) door ervaren speciaal opgeleide artsen van Huisartskliniek.nl veilig is, kunnen er soms bijwerkingen optreden:
 

 • Reacties op de plaats van injectie, zoals tijdelijke blauwheid, zwelling of rode bultjes
 • Lichte hoofdpijn vlak na de behandeling
 • Onbedoeld stilleggen van omliggende spieren, door verkeerde injectie (zeldzaam)

Het is altijd belangrijk dat u uw arts goed informeert over eventuele gezondheidsproblemen en medicijngebruik.

Sommige medicijnen en gezondheidsproblemen kunnen niet gecombineerd worden met botox, of vragen om een aangepaste behandeling.

Het is helaas niet mogelijk om een botox behandeling te laten uitvoeren wanneer u zwanger bent.
 

In principe is de botox behandeling een kleine ingreep. Omdat u één of meerdere injecties in uw huid krijgt, zal uw huid wel gevoelig zijn na die tijd. Voor een goed herstel, is het belangrijk om de onderstaande tips op te volgen. 

Nazorgtips botox behandeling:
 

 • Gedurende de eerste vier uur na de behandeling is het belangrijk om rechtop te blijven zitten of staan. Ga niet liggen en buig niet te veel voorover.
   
 • Vermijd gedurende de eerste twaalf uur na de behandeling sterke gezichtsuitdrukkingen. Hierbij kan gedacht worden aan hard lachen, uiterst verbaasd kijken of geforceerd fronsen.
   
 • Laat alcoholische drankjes even staan de eerste twaalf uur na de behandeling.
   
 • Gebruik geen make-up gedurende de eerste twaalf uur na de behandeling.
   
 • Wrijf of masseer niet te hard gedurende de eerste twee dagen na de behandeling. Dit kan leiden tot een overbelasting van de behandelde gebieden. Na het wassen of douchen kunt u uw huid voorzichtig droog deppen.
   
 • Vermijd fel zonlicht de eerste twee weken. Dit geldt ook voor de zonnebank.
   
 • Vermijd de sauna de eerste twee weken.
   
 • Laat uw huid tot rust komen. De eerste twee weken raden wij iedere vorm van gezichtsbehandeling af. Laat de huid even tot rust komen als u een botox behandeling heeft gehad.

Contact nazorg

Heeft u vragen of zorgen nadat u een botox behandeling heeft gehad? Neem dan contact op met uw behandelend arts.

Wilt u advies over de juiste behandeling? Maak dan nu een afspraak voor een gratis consult.

Regelmatig krijgt Huisartskliniek de vraag: is botox goedkoop? De botox prijzen verschillen enorm per kliniek of instituut. 

Huisartskliniek wil de botox behandeling laagdrempelig maken voor iedereen en biedt daarom een interessante botox aanbieding voor u. Bij Huisartskliniek betaalt u nooit voor een eerste consult, wij geven u gratis advies en bieden u de beste opties.

Kiest u voor de botox behandeling, dan betaalt u per gebied (zone) dat de arts behandelt. U krijgt uiteraard van de arts uitleg over het aantal zones dat u kunt aanpakken, zodat u de juiste keuze kunt maken. De botox zones zijn in de afbeelding te zien.

De botox prijzen bij Huisartskliniek:

 • €69,00   per ½ zone                
 • €99,00 per zone
 • €198,00 per 2 zones
 • €297,00 per 3 zones

Bespreek met de arts wat het optimale resultaat geeft binnen uw eigen budget. Houdt er ook rekening mee dat botox een tijdelijke werking heeft en u dus na 4 tot 6 maanden een nieuwe injectie nodig heeft.

Meer informatie over botox prijzen en de behandeling?

Maak dan nu een afspraak voor een gratis en vrijblijvend consult bij een arts.

Behandelzones
 • Speciaal opgeleide huisartsen
 • Veilig en vertrouwd
 • Eerlijke prijzen
 • Gratis persoonlijk adviesgesprek
 • Een locatie in uw regio

Huisartskliniek beoordelingen

8 ,9
2225 Beoordelingen
Huisartskliniek op Klanten vertellen
Lees ervaringen

Waarom Huisartskliniek

Wilt u advies over een huidaandoening? Stoort u zich aan uw rimpels, of overweegt u een ooglidcorrectie? Huisartskliniek biedt u allerlei behandelingen. Kom langs voor een persoonlijk advies.

Locatie in uw regio

Onze artsen zijn reeds gevestigde huisartsen, die speciaal opgeleid worden. Zij geven u een eerlijk advies en voeren de behandeling met grote zorg uit. Zoek direct een arts in uw regio.

Zoek een locatie in uw regio

Huisartskliniek maakt gebruikt van Cookies

Wij gebruiken cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en om gerichte advertenties te kunnen tonen via derde partijen. Lees meer over hoe wij cookies gebruiken op de cookiepagina. Als u akkoord gaat met ons gebruik van cookies, klikt u op "OK".

OK