Onze klanten beoordelen ons met een 8.9 / 10 - 2225 beoordelingen op Klantenvertellen.nl
Cosmetische en chirurgische ingrepen.
Veilig en vertrouwd bij een cosmetisch huisarts.
Neem contact op

Een goede manier om rimpels te verwijderen is de filler (ook wel injectable genoemd) behandeling. In de meeste gevallen maken onze artsen gebruik van hyaluronzuur injecties, die uw huid gaan opvullen. Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof, die zorgt voor de productie van elastine en collageen in de huid. Tijdens het ouder worden ontstaan er huidveroudering, hierdoor neemt de productie van deze stof af. Het gevolg: een slappere huid, valere teint en rimpels.

De filler rimpelbehandeling met hyaluronzuur injecties heeft een dubbele werking:

 • Opvullen van rimpels in het gezicht of de hals
 • Stimuleren van de aanmaak van elastine en collageen (=huidverjonging)

Filler behandeling met hyaluronzuur: voor wie?

Fillers met hyaluronzuur zijn geschikt voor uw bestaande rimpels, lijntjes plooien en om volume aan lippen of wangen toe te voegen. De arts bekijkt de hoeveelheid die u nodig heeft, afhankelijk van de diepte van uw rimpels. Uiteraard speelt ook uw budget mee bij het bepalen van deze hoeveelheid. In enkele gevallen is het beter om gebruik te maken van Radiesse injecties. De arts bekijkt uw situatie en geeft hierover een advies. Lees meer over Radiesse injecties

Filler rimpelbehandeling: hoe werkt het?

Overweegt u rimpels te laten verwijderen? Dan komt u altijd eerst langs bij een van onze artsen voor een gratis consult. Tijdens dit consult krijgt u een advies over de juiste behandeling (injectables, fillers, maar ook lasertherapie of Obagi producten kunnen tegen rimpels helpen). Ook bespreekt de arts welk resultaat u mag verwachten en wat uw budget is. Een natuurlijk resultaat vinden wij erg belangrijk. Vervolgens komt u terug voor de behandeling met fillers:

 • Make-up wordt verwijderd en de zone(s) van behandeling gereinigd
 • De arts plaatst de hyaluronzuur injecties en kijkt steeds of het resultaat symmetrisch is. Vaak heeft de ene zijde van uw gezicht iets meer nodig dan de andere zijde.
 • De injectiewondjes worden direct gedept.
 • U mag na uitleg over nazorg direct naar huis.

Hyaluronzuur injectie: voordelen

Het grootste voordeel van een injectie met hyaluronzuur is dat u meteen resultaat ziet. Hyaluronzuur trekt bovendien watermoleculen aan, waardoor het resultaat van de behandeling langer te zien is. Deze filler vult bestaande rimpels op, het is een natuurlijk middel en werkt tijdelijk.

Hyaluronzuur injectie: nadelen

Hyaluronzuur kan helaas ook te veel watermoleculen aantrekken, waardoor er dus ook te veel volume kan ontstaan in het gebied dat u heeft laten behandelen. Dit is gelukkig heel eenvoudig op te lossen door een injectie met hyaluronidase te geven. De arts zal altijd voorzichtig starten met een filler behandeling, om te kijken hoe het bij u uitvalt. Eventueel komt u daarna terug om nog extra fillers bij te spuiten.

Filler behandeling door Huisartskliniek

Wilt u meer informatieve over deze behandeling of advies over uw huid? Maak dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek 'Rimpels verwijderen'

Huisartskliniek.nl bestaat uitsluitend uit goed opgeleide artsen met ervaring in medische handelingen en injecteren. We zijn laagdrempelig en altijd dicht bij huis. Huisartsenkliniek geeft u een prima behandeling tegen een eerlijke prijs. Als u een behandeling met fillers wilt, dan vindt er eerst een advies consult plaats met één van onze artsen. Vervolgens kunt u een keuze maken. Een arts van Huisartskliniek.nl geeft u altijd eerlijk advies.

Veelgestelde vragen fillers

> Wat is een filler of hyaluronzuur injectie?
> Hebben fillers nare bijwerkingen?
> Hoe snel werken fillers?
> Hoe lang werken fillers?
> Is een hyaluronzuur injectie gevaarlijk?
> Wanneer heb ik fillers nodig en wanneer juist botuline toxine?
> Doet een behandeling met fillers pijn?
> Zie ik er 'nep' uit na behandeling met fillers?
> Zijn fillers duur?

Wat is een filler of hyaluronzuur injectie?

Hyaluronzuur injecties, oftewel fillers, bestaan uit hyaluronzuur. Dit is van nature in ons lichaam aanwezig en maakt de huid veerkrachtig. Het zorgt voor de stimulatie van bindweefselcellen. Dit zijn cellen die collageen en elastine aanmaken. Hyalaronzuur wordt afgebroken naarmate we ouder worden. Fillers met hyaluronzuur zijn veilig en kennen geen allergische reacties. De resultaten zijn niet permanent.

Hebben fillers nare bijwerkingen?

Rimpels verwijderen met hyaluronzuur is zeer veilig. Net zoals bij botuline toxine is het belangrijk dat u uw behandelend arts goed inlicht over eventuele gezondheidheidsproblemen. Denk hierbij aan huidinfecties op de behandelgebieden, of systeemziekten en auto-immuunziekten die een slechte wondheling tot gevolg hebben.

Soms kunnen er kleine blauwe plekjes of bloedingen ontstaan. Over het algemeen zijn deze goed weg te werken met make-up.

Hoe snel werken fillers?

Het resultaat van een behandeling met een filler ziet u direct. Doordat er sprake kan zijn van een kleine zwelling ziet het er zelfs extra goed uit direct na de behandeling. Houd u er dus rekening mee dat het effect een dag later minder is dan direct na de behandeling.

Hoe lang werken fillers?

Een filler is een tijdelijke oplossing voor rimpels en lost vanzelf weer op in uw lichaam. Gemiddeld blijft het ongeveer 9 tot 12 maanden zitten.

Is een hyaluronzuur injectie gevaarlijk?

Nee, hyaluronzuur is niet gevaarlijk. Het is, zoals hierboven ook genoemd, zelfs een stof die door ons eigen lichaam wordt aangemaakt. Wel is het altijd belangrijk om uw gezondheid met de arts te bespreken die u een injectie met hyaluronzuur geeft.

Wanneer heb ik fillers met hyaluronzuur nodig en wanneer juist botuline toxine?

Hoewel fillers en botuline toxine beide injectables zijn die voor rimpels worden gebruikt, verschillen ze enorm. Botuline toxine is een stof die de spier in een gebied stillegd. Het is geschikt voor mimische rimpels, bijvoorbeeld de fronsrimpel op uw voorhoofd. Door veelvuldig aanspannen kan hier een rimpel ontstaan. Botuline toxine werkt preventief en zorgt bij een bestaande rimpel dat hij niet dieper wordt. Heeft u al rimpels die u wilt verwijderen? Dan kiest u voor een filler, een injectie met hyaluronzuur vult de rimpels als het ware op. Een combinatie van botuline toxine en fillers is ook mogelijk. Uw arts bekijkt de beste opties voor u.

Doet een behandeling met fillers pijn?

Of u de behandeling met fillers pijnlijk vindt is niet van te voren te zeggen. U krijgt injecties met een dunne naald toegediend, al dan niet met een verdovende stof erin. Afhankelijk van het type filler, de plek van het prikken en uw eigen pijngrens zal het minder pijnlijk of pijnlijker zijn. Over het algemeen is de behandeling goed te doen.

ZIe ik er 'nep' uit na behandeling met fillers?

Het vooroordeel over fillers en botuline toxine is dat uw gezicht er nep of uitdrukkingsloos uit gaat zien.

Zijn fillers duur?

Een cosmetische behandeling met fillers, ofwel hyaluronzuur, is bij veel klinieken erg prijzig. Omdat deze behandeling vooral in prive-klinieken wordt aangeboden, is het vaak een hoge drempel. Huisartskliniek wil dit type behandeling graag bereikbaar maken voor iedereen. Door huisartsen op te leiden en de prijzen van bijvoorbeeld fillers laag te houden, willen we dit voor elkaar krijgen.

Staat het antwoord op uw vraag over fillers er niet tussen? 

Neem dan gerust contact op met het hoofdkantoor van Huisartskliniek. Of maak direct een afspraak bij een arts voor een gratis en vrijblijvend consult.

De filler behandeling van Huisartskliniek gebeurt meestal met hyaluronzuur injecties. Dit is een stof die ook in ons lichaam voorkomt. De filler is erg veilig en wordt met succes toegepast. De stof is biologisch afbreekbaar en heeft een tijdelijke werking. Ook de filler Radiesse gebruiken wij al jaren naar tevredenheid en is volledig veilig bevonden.

Veiligheid behandeling door Huisartskliniek

De artsen van Huisartskliniek die de filler behandeling aanbieden, zijn hiervoor allemaal speciaal opgeleid. Niet alleen zijn ze werkzaam als huisarts en ervaren in het uitvoeren van klein chirurgische ingrepen, voor deze injectables zijn ze extra getraind. De arts kan u uitgebreid adviseren en informeren over de mogelijke bijwerkingen, het te verwachten resultaat en eventuele nazorg. De klinieken die zijn aangesloten voldoen allemaal aan hoge kwaliteitseisen op het gebied van o.a. hygiëne.

Effectiviteit fillers

Het effect van een behandeling met een filler (hyaluronzuur) is meteen zichtbaar. Wel kan er sprake zijn van een lichte zwelling, maar die verdwijnt vaak binnen een dag. Een behandeling met fillers is niet permanent. Gemiddeld is het effect tussen de negen en twaalf maanden zichtbaar. Daarna heeft u nieuwe fillers nodig om het resultaat te behouden.

Het gebruik van hyaluronzuur injecties en Radiesse voor de filler behandeling is erg veilig. Net als bij iedere cosmetische ingreep, zijn er altijd zeldzame risico’s en bijwerkingen. Onze arts informeert u altijd hierover tijdens het eerste consult. Het is belangrijk dat u altijd eerlijk bent tegen de arts over eventuele gezondheidsproblemen of medicijngebruik.

Mogelijke bijwerkingen van fillers:

 • Blauwheid, zwelling rondom de injectieplaats (houdt er rekening mee dat dit de eerste week zichtbaar is)
 • Kleine bloedingen (zelden)
 • Infectie of allergische reactie (zelden en geen invloed op het resultaat)
 • Granuloomvorming (harde plekjes)op de plaats van injectie  (zeer zelden en van voorbijgaande aard)

In principe is de filler behandeling met een kleine ingreep. Omdat u een of meerdere injecties in uw huid krijgt, zal uw huid wel gevoelig zijn na die tijd. Het is en blijft een cosmetische behandeling, waarbij u voor een goed herstel wat tips dient op te volgen. Nazorgtips filler behandeling:

 • Buig niet te veel. Huisartskliniek adviseert u om de eerste vier uur na behandeling rechtop te blijven zitten of te staan.
 • Voorkom extreme gezichtsuitdrukkingen. Hard lachen, uiterst verbaasd kijken of geforceerd fronsen? Probeer dit soort extreme gezichtsuitdrukkingen de eerste twaalf uur na de behandeling te vermijden.
 • Laat alcoholische drankjes even staan de eerste twaalf uur na de behandeling.
 • Gebruik tijdelijk geen make-up
 • De eerste twaalf uur na de behandeling niet te hard wrijven of masseren. Gedurende de eerste twee dagen na de rimpelbehandeling is het belangrijk dat u het behandelde gebied niet overbelast door te wrijven of te masseren. Na het wassen of douchen kunt u uw huid voorzichtig droog deppen.
 • Vermijd fel zonlicht de eerste twee weken.
 • Vermijd de sauna de eerste twee weken
 • Laat uw huid tot rust komen. De eerste twee weken raden wij gezichtsbehandeling af. Laat de huid even tot rust komen als u een injectable behandeling heeft gehad.

Contact nazorg

Heeft u vragen of zorgen nadat u een filler behandeling heeft gehad? Neem dan contact op met uw behandelend arts. Wilt u advies over de juiste behandeling? Maak dan nu een afspraak voor een gratis adviesgesprek voor 'Rimpels verwijderen'.

De prijzen van fillers verschillen per merk. Huisartskliniek werkt uitsluitend met fillers van de allerbeste kwaliteit. Hoeveel ml/cc filler u nodig heeft, wordt tijdens het consult dat u met onze arts heeft besproken.

Filler behandeling rimpels  
Stylage M €295,00 per 1 ml
Stylage L €295,00 per 1 ml
Stylage Lips/S €295,00 per 0,8 ml
Stylage XL €325,00 per 1 ml
Stylage XXL €350,00 per 1 ml
Stylage Hydromax €230,00 per 1 ml
Stylage Hydro €275,00 per 2 ml
Stylage Hydro (pakket 2 behandelingen) €500,00 per 4 ml
Belotero  €300,00 per 1 ml
   
Radiesse 0,8 cc €295,00
Radiesse 1,5 cc €395,00
Radiesse 3,0 cc €695,00
   
Ellansé S 1,0 cc €345,00
Ellansé M 1,0 cc €395,00
Ellansé L 1,0 cc €445,00

Afspraak maken voor behandeling fillers

Wilt u direct een afspraak maken voor een vrijblijvend consult? Dan kunt u contact met ons opnemen. Voor vragen kunt u ons bellen of u kunt een mail sturen naar: info@huisartskliniek.nl.

Behandelzones
 • Speciaal opgeleide huisartsen
 • Veilig en vertrouwd
 • Eerlijke prijzen
 • Gratis persoonlijk adviesgesprek
 • Een locatie in uw regio

Huisartskliniek beoordelingen

8 ,9
2225 Beoordelingen
Huisartskliniek op Klanten vertellen
Lees ervaringen

Waarom Huisartskliniek

Wilt u advies over een huidaandoening? Stoort u zich aan uw rimpels, of overweegt u een ooglidcorrectie? Huisartskliniek biedt u allerlei behandelingen. Kom langs voor een persoonlijk advies.

Locatie in uw regio

Onze artsen zijn reeds gevestigde huisartsen, die speciaal opgeleid worden. Zij geven u een eerlijk advies en voeren de behandeling met grote zorg uit. Zoek direct een arts in uw regio.

Zoek een locatie in uw regio

Huisartskliniek maakt gebruikt van Cookies

Wij gebruiken cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en om gerichte advertenties te kunnen tonen via derde partijen. Lees meer over hoe wij cookies gebruiken op de cookiepagina. Als u akkoord gaat met ons gebruik van cookies, klikt u op "OK".

OK