Onze klanten beoordelen ons met een 8.8 / 10 - 1281 beoordelingen op Klantenvertellen.nl
Cosmetische en chirurgische ingrepen.
Veilig en vertrouwd bij een cosmetisch huisarts.
Neem contact op
Arts aan het woord | Margriet Weenen

Arts aan het woord | Margriet Weenen

28 mei 2017 « Terug naar overzicht

Onze aangesloten huisartsen zijn mensen die dicht bij hun patiënten staan en die net dat stapje extra voor de patiënt willen zetten. De komende tijd komen onze artsen regelmatig aan het woord. Deze keer het verhaal van Margriet Weenen, huisarts bij onze locatie in Leusden.

Even voorstellen
Ik ben Margriet Weenen. Ik ben 40 jaar oud, ik woon in Utrecht en ik heb drie kinderen. Ik ben nu zes jaar huisarts en ik heb de afgelopen jaren als huisarts in Leusden gewerkt. Daar ben ik begonnen met het uitvoeren van ooglidcorrecties. Inmiddels werk ik in een praktijk in Utrecht en kan ik lekker op de fiets naar mijn werk. Omdat de ooglidcorrecties zo goed lopen in Leusden, heb ik besloten om dit in Leusden te blijven doen. Wie weet zal ik in de toekomst ook ooglidcorrecties in mijn praktijk in Utrecht gaan doen. Op twee locaties, dat zou mooi zijn.

Waarom huisartskliniek
Ik heb tijdens mijn opleiding tot huisarts veel ooglidcorrecties samen met mijn opleider gedaan, die deed al jaren ooglidcorrecties in zijn praktijk. Ik vond het zo leuk, en ik merkte ook dat ik er handig in was. Daarom nam ik mezelf voor om dit ook te gaan doen als ik eenmaal huisarts zou zijn. Toen ik eenmaal huisarts was zag ik een advertentie van Huisartskliniek. Ze boden huisartsen een opleiding aan om ooglidcorrecties uit te voeren via hun kliniek. Het sprak me meteen aan. Vooral het feit dat je met collega huisartsen, die hetzelfde doen als jij, kan overleggen vind ik erg prettig.

Mensen helpen
Een ooglidcorrectie valt weliswaar onder de cosmetische verrichtingen, maar bijna iedereen die ik zie heeft er ook daadwerkelijk veel last van. Vermoeide ogen, een drukkend gevoel van overhangende huid op de wimperrand, hoofdpijn door het voortdurend optrekken van de wenkbrauwen en ga zo maar door. Het is voor de meeste mensen heel vervelend. En daar wil ik als huisarts graag iets aan doen. Ik vind chirurgie vooral heel leuk. Een ooglidcorrectie is toevallig (ook) cosmetisch, maar heb niet bewust voor het ‘cosmetische vak’ gekozen. Inmiddels heb ik al heel veel mensen blij gemaakt met een ooglidcorrectie.  

Om nooit te vergeten
Een dame van rond de 80 kwam een keer bij me in de praktijk. Ze had erg veel overtollige huid rond haar ogen. Daar had ze ook erg last van, al jaren. Ze was achteraf zo blij dat ze ondanks haar leeftijd nog een ooglidcorrectie had gedaan. Ze zag er zoveel stralender uit. Dat vond ik geweldig om te zien. En: je bent nooit te oud om het te laten doen!

Dankbaar
Ik krijg heel veel positieve reacties. De meeste mensen geven aan dat ze het erg mee vonden vallen, hoe blij ze zijn met het resultaat en dat ze het veel eerder hadden moeten doen. Ik vind het ook altijd een groot compliment als mijn patienten aangegeven dat ze het aan hun vrienden en kennissen door zullen geven dat ze naar Leusden moeten voor een ooglidcorrectie. Kortom: het is een heel dankbare bezigheid.

Meteen een afspraak maken bij Margriet in Leusden, of bij een van onze andere locaties? Klik dan hier.

Waarom Huisartskliniek

Wilt u advies over een huidaandoening? Stoort u zich aan uw rimpels, of overweegt u een ooglidcorrectie? Huisartskliniek biedt u allerlei behandelingen. Kom langs voor een persoonlijk advies.

Locatie in uw regio

Onze artsen zijn reeds gevestigde huisartsen, die speciaal opgeleid worden. Zij geven u een eerlijk advies en voeren de behandeling met grote zorg uit. Zoek direct een arts in uw regio.

Zoek een locatie in uw regio