Onze klanten beoordelen ons met een 8.8 / 10 - 1377 beoordelingen op Klantenvertellen.nl
Cosmetische en chirurgische ingrepen.
Veilig en vertrouwd bij een cosmetisch huisarts.
Neem contact op
Judith straalt | Blog 3

Judith straalt | Blog 3

06 juli 2017 « Terug naar overzicht

In de derde editie van Judith Straalt vertelt Judith Peters over huidveroudering in de loop van de tijd. Hoe ga je er mee om als je ziet dat je huid ouder wordt? Wat doe je daaraan en wat niet? Je leest het in de derde blog in de serie ‘Judith Straalt’.

Druk met uiterlijk
Over het algemeen ben ik niet zo heel veel bezig met mijn uiterlijk. Natuurlijk vind ik het belangrijk om mezelf goed te verzorgen, maar niet in het extreme. Waarschijnlijk trek ik net zo vaak met beide handen mijn wangen richting mijn oren als ieder andere vrouw om te zien hoe ik er uit zie als ik een facelift zou ondergaan, haha. De meeste tijd besteed ik aan mijn ogen en haar. 

De tekenen van de tijd
Ik zie uiteraard dat er in de loop van de jaren dingen veranderen, bijvoorbeeld verkleuring van de huid aan de zijkant van mijn gezicht (ouderdomsvlekjes). Dat vind ik wel vervelend omdat ik het liefst geen foundation gebruik. Ik heb altijd een hele makkelijke huid gehad zonder puistjes of oneffenheden. Ook de zogenaamde rokerslijntjes boven mijn lip, het minder worden van het collageen en het minder strak worden van mijn kaaklijn beginnen mij op te vallen. Ik merk vooral dat de huid boven mijn ogen wat overtollig wordt daardoor wordt het lastiger om oogschaduw aan te brengen. 

Ouder worden we allemaal
Ik vind het jammer dat ik de laatste jaren steeds meer begin te tekenen. Dit is echter met vlagen de ene keer erger dan de andere keer. Na een druk weekend met late optredens zie ik er slechter uit dan wanneer ik een rustige periode achter de rug heb. Soms kan ik er echt onzeker van worden maar ik besef me dan ook dat het nu eenmaal samen gaat met het ouder worden. Ik vind rimpels niet eens zo erg, maar verticale lijnen en een hanggezicht vind ik wel heel storend. Daar krijg je een ongelukkige uitstraling van.

Vriendelijker uiterlijk
Ik heb vorig jaar nog een heel klein beetje filler laten inspuiten bij mijn mondhoeken. Wederom voor hetzelfde doel; een vriendelijk ogende mond creëren. Ik was die periode heel druk en de vermoeidheid sloeg zo hard toe dat mijn mondhoeken erg gingen hangen. Het leuke is dat steeds meer kennissen en vriendinnen nu gaan vertellen dat zij ook al een paar jaar hier en daar een botox of filler injectie laten zetten. Zoals ik al vermoedde sta ik er dus niet alleen in en is het taboe langzaam aan het verdwijnen. 

Het overwegen waard
Op dit moment doe ik alleen botox en soms dus een filler. Ik overweeg echter best een aantal andere behandelingen bij Huisartskliniek.

  • Rokerslijntjes boven mijn lip.
  • Ooglidcorrectie.
    Als het erger wordt laat ik me zeker behandelen aan mijn ogen.
  • Eigenlijk alles waardoor ik er vermoeid uit zie of waardoor mijn gezicht hangende trekjes vertoont, zou ik aanpakken. Maar dan wel op een subtiele manier. Ik wil alles behalve een volgespoten poppengezicht.

Hoe zit dat bij jullie?
Ik heb nu een aantal blogs voor huisartskliniek geschreven en ik krijg veel reacties van mensen die het goed vinden dat ik dit ‘taboe’, dat er blijkbaar nog wel is, doorbreek en ervoor kies er openlijk over te praten. Ik vraag me dus ook af hoe dat bij de lezers van deze blog zit. Stel dat je een behandeling zou ondergaan, welke zone zou je dan het liefs laten behandelen?

Waarom Huisartskliniek

Wilt u advies over een huidaandoening? Stoort u zich aan uw rimpels, of overweegt u een ooglidcorrectie? Huisartskliniek biedt u allerlei behandelingen. Kom langs voor een persoonlijk advies.

Locatie in uw regio

Onze artsen zijn reeds gevestigde huisartsen, die speciaal opgeleid worden. Zij geven u een eerlijk advies en voeren de behandeling met grote zorg uit. Zoek direct een arts in uw regio.

Zoek een locatie in uw regio